×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Soos nektar op die tong by De Vry Distillery

VRYSTAAT!

Soos nektar op die tong by De Vry Distillery

Die vry staan natuurlik vir vryheid. En ook vir Vrystaat. En dan is vry natuurlik vry. Dís hoe die du Plooy-broers by 'n naam uitgekom het vir die distilleerdery wat hulle in ’n ou melkstal naby Oranjeville bedryf. HANNES LOUBSER het gaan proe.

  • 07 Junie 2019
  • Vrye Tyd
  • 6 min om te lees
  • Artikel 27 van 29
  • Hannes Loubser

ONS kennismaking by die klipopstal so tipies aan die Vaaldam-kontrei, waar Pasch du Plooy saam met sy broers Gerrit en Albert hul bekoorlike reeks jenewer, wodka, rum en brandewyn bedags brou en bedien, verloop uit die staanspoor voor die wind. 

Pasch is nederig, teenwoordig, baas én Klaas, boetiek-onsjiek, man-jifiek rustic, rustig – selfs effens skaam. Neffens hom, maar nie in sy skadu nie, staan sy anderhand-vrou, Sainkie.  Anderhand, want sy moet soms op links én regs bietjie handjie bysit of die leisels eiehandig opneem – van vloerbestuurder tot verkoopsdame; klankbord en kelnerin, en vredebewaarder wanneer daar by geleentheid agter die fermentasietenks gekook word vir eksklusiewe private gesellighede. 

Want dáár, agter die potte, georkestreerd maar terselfdertyd gretig vir interaksie met gaste wat naderstaan om te kom loer na wat roer, is waar Pasch sy disse sorgsaam, delikaat, amper met ontsag berei, en een vir een met gedetailleerde aanwysings uitstuur...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.