Corona-kwarantyn vir een

VISKOEKIES EN VERMEER

Corona-kwarantyn vir een

Sal hy uiteindelik leer om ’n Rubik’s cube binne drie minute op te los? Sal hy leer brei of ’n bierbrood bak? HENK SERFONTEIN wonder of ander enkellopendes ook so melankolies voel, en herontdek die anker van ’n persoonlike ritueel.

NÁ die eerste paar dae van my selfkwarantyn het die kajuitkoors my begin vang en het ek met ’n konserwatiewe wenslysie my plaaslike Checkers besoek. My wapens vir die geleentheid het ingesluit: handontsmettingmiddel met ’n alkoholinhoud wat mampoer soos koeldrank sal laat proe en ’n wit dubbellaag-masker en skewe bril op die gesig.

Die onsigbare korona-virus het van my ’n gemaskerde skim met ’n skilpaddop-brilraam gemaak wat aanraking tot elke prys vermy. My agterdogvlakke jeens my medemens en my angs het die hoogte ingeskiet en skielik kan ek nie in die openbaar wegkruip deur net my oë toe te maak nie. Die gange by Checkers was gevul met kopers met ’n onstuitbare dringendheid wat die nuwe distopiese landskap geword het.

Net vroeër die dag het ek skuldig gevoel toe een van my gunsteling-sjefs, Marion Grasby, se dekadente demonstrasie van vark-en-sprietui-kluitjies in ’n brandrissie-olie verbygeflits het op Instagram. Dit voel amper oneties om in hierdie troebel tyd die geilheid van kos te vier...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.