Sjef Jan: ‘Die klank van gaste is kos vir my siel’

’N JAN WAT KAN

Sjef Jan: ‘Die klank van gaste is kos vir my siel’

Ná twee maande agter slot en grendel het Jan-Hendrik van der Westhuizen se Restaurant JAN in Nice dié week weer gaste verwelkom. ANNELIZE VISSER praat met die Michelin-sjef op wie Suid-Afrikaners so trots is, oor wat die pandemie hom tot dus ver geleer het.

VWB: Dit klink asof jy ontsettend besig was in die grendelstaat, maar sê eers: In watter grendelstaat was jy?

JAN: Ek was in Paternoster vir die hele tydperk. Ek het twee weke voor die inperking in Suid-Afrika aangekom om KLEIN JAN te besoek om te kyk hoe die bouery vorder. Ek was in isolasie en direk daarna in die grendelstaat. Dit was die langste wat ek in Suid-Afrika was sedert ek in 2011 Frankryk toe is en ek het nie vir een oomblik stilgesit nie.

Aanvanklik het ek gedink dit kan nou nogal lekker ontspannend wees, maar ons het [JAN the] Journal 5 klaargemaak en toe dadelik met ander projekte begin. Ek het ook baie tyd in die kombuis deurgebring om te speel met nuwe resepte en idees...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.