’n Pandemie se oopgelate kring

OORGANG

’n Pandemie se oopgelate kring

Dit is asof rituele wat tydens die inperking uitgevoer word, net soos ons lewens tans, in die sfeer van onvoltooidheid gaan bly talm, skryf CAS WEPENER. Garon se passasiers op die Styx word ál meer terwyl die anderkantste oewers nie bereik word nie.

DIE grootste voorreg wat bestaan, is om ’n voltooide lewe te kan lei: om van die wieg tot die graf met ’n sekere teenwoordigheid te lewe, elke hoogte- en laagtepunt met mense om jou te deurleef, bewustelik in die klein oomblikke en die groot lewensfases te wees, nie om iets te bereik nie, maar om te lewe sodat wanneer dit alles verby is, jy weet dat jy jou eie lewe beleef het.

Dat jy dáár was, en dat jy bykans soos God wat in Genesis op die sesde dag na die skepping kyk, op jou voltooide lewe kan terugkyk en dink dat dit – ten spyte van soveel wat anders kon verloop het – goed was.

So ’n lewe herinner aan daardie bekende woorde van N.P. van Wyk Louw in sy gedig “Nog in my laaste woorde”: Dán weet ek het jou hand/ my jeug se oopgelate kring voltooi; hoedat die lewe en die dood, alhoewel hulle twee andersoortige tipes mooi verteenwoordig, beide in ’n voltooide lewe hul eie skoonheid het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.