Vreemde tye noop jou om bestek op te neem van jou hartsmense – ...

BINNEKRING

Vreemde tye noop jou om bestek op te neem van jou hartsmense – en jouself

’n Kollega en vriendin se e-pos laat ANASTASIA DE VRIES dae lank pieker oor die konsep om bestek op te neem van die mense met wie jy ’n spesiale band het, wat jou hart en verstand aanraak en wat jou tot dankbaarheid stem. Sy waardeer haar eie soet klein kring, maar sukkel wanneer dit by háár teenwoordigheid in húlle lewe kom.

SY neem net bestek op, verduidelik sy in haar e-pos. In hierdie vreemde tye is dit vir haar belangrik, skryf sy, om dit opnuut te doen. Bestek opneem. Van mense. En die waarde wat so baie van hulle tot haar lewe toevoeg.

Ek het dae lank oor hierdie (vir my toenemend pynlike) konsep loop en pieker: om bestek op te neem. Van mense. Mense met wie jy, na haar segge, ’n spesiale band het, wat jou hart en verstand aanraak en wat jou innerlik tot dankbaarheid stem.

Ek sou vanjaar meer tyd gemaak het vir ou geselse met haar, dié vrou wat ek laat verlede jaar vir die eerste keer in die vlees ontmoet het. Ons het geweet van mekaar. Elke dan en wan saam gewerk. Sy in die Kaap, ek in Johannesburg. ’n Artikel hier, ’n storiewenk daar. Lang e-posgesprekke oor skrywers en boeke en alles en nog wat. Sy was rojaal met haar kennis. Ek, ’n leergierige spons...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.