Elegie van ’n afgelegde

DEEL VAN CORONA-STATISTIEKE

Elegie van ’n afgelegde

Sy sal dag 50 van die nasionale inperking nooit vergeet nie, skryf ELMARI POTGIETER. Dit het gevoel of haar wêreld ineenstort, maar sy voel sy kan dit nie hardop sê nie, want daar is mense wat erger daaraan toe is as sy.

EK skree myself sonder ’n geluid wakker. My hart hamer donderend in my borskas en my kop klop swaar van die hoofpyn. Dit was net ’n droom, besef ek toe ek my oë in die stikdonker slaapkamer oopmaak. Ek skakel die bedliggie aan. Dis amper vieruur op ’n Saterdagoggend. Maar dan onthou ek: Dit ís ’n nagmerrie. Net nie die soort wat weggaan as jy die lig aanskakel nie.

Die vorige middag, op dag 50 van die nasionale inperking, lui my foon en die naam van die redakteur van publikasie X flits op die skerm. My hart draai dwars in my borskas. Ek wonder nie eens hoekom sy bel nie, ek weet. En dit ís toe ook só: Die tydskrif maak toe. Die coronavirus het nog ’n drukmediaslagoffer geëis, en daarmee saam die grootste gedeelte van my inkomste.

Dis nie die eerste keer dat ek getref word deur die swanesang van ’n tydskrif nie, soos my ma dit later daardie naweek poëties sou beskryf. In 2019 het ek my pos as senior Afrikaanse redakteur by Associated Media Publishing (AMP) verloor toe die tydskrif Goeie Huishouding toegemaak het. Ek kan nie besluit watter keer die ergste was nie – toe dit onverwags of verwags (is daar so ’n woord?) was nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.