Alkoholvrye winste ’n ligpunt in drankprodusente se maer tye

ONINGEPERK

Alkoholvrye winste ’n ligpunt in drankprodusente se maer tye

Dis nie net onwettige dranksmouse wat munt slaan uit die tweede rondte van die verbod op alkoholverkope nie, skryf RICHARD HOLMES.

  • 14 Augustus 2020
  • Vrye Tyd
  • 6 min om te lees
  • artikel 15 van 30
  • Richard Holmes

VERVAARDIGERS van alkoholvrye drank, van wyn waaraan die alkohol onttrek is tot by nie-alkoholiese jenewer, geniet 'n oplewing in aanvraag oral in Suid-Afrika. Dis 'n sobere ligpuntjie vir 'n sektor wat voor die inperking 'n mindere markdeelnemer was.

Johannes le Roux het al lank sy oog op die potensiaal van die mark vir alkoholvrye drank. Hy en Inus Smuts het in 2016 'n nie-alkoholiese jenewer en kinawater, oftewel “gin & tonic", genaamd The Duchess bekend gestel en dit as “'n alkoholvrye drankie vir volwassenes" bemark. Die swierige verpakking en komplekse smaakprofiel plaas dit in 'n heel ander klas as soet gaskoeldranke.

“Selfs voor die inperking het ons ongelooflike bewustheid van en aanvraag na alkoholvrye drankies gehad, hetsy om leefstyl- of gesondheidsredes," sê Le Roux. “Dis 'n kategorie wat nog in sy kinderskoene is, maar dis iets wat ons geweldig sien groei oor die volgende paar jaar."..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.