Alkoholvrye winste ’n ligpunt in drankprodusente se maer tye

ONINGEPERK

Alkoholvrye winste ’n ligpunt in drankprodusente se maer tye

Dis nie net onwettige dranksmouse wat munt slaan uit die tweede rondte van die verbod op alkoholverkope nie, skryf RICHARD HOLMES.

  • 14 Augustus 2020
  • Vrye Tyd
  • 6 min om te lees
  • artikel 15 van 30
  • Richard Holmes

VERVAARDIGERS van alkoholvrye drank, van wyn waaraan die alkohol onttrek is tot by nie-alkoholiese jenewer, geniet 'n oplewing in aanvraag oral in Suid-Afrika. Dis 'n sobere ligpuntjie vir 'n sektor wat voor die inperking 'n mindere markdeelnemer was.

Johannes le Roux het al lank sy oog op die potensiaal van die mark vir alkoholvrye drank. Hy en Inus Smuts het in 2016 'n nie-alkoholiese jenewer en kinawater, oftewel “gin & tonic", genaamd The Duchess bekend gestel en dit as “'n alkoholvrye drankie vir volwassenes" bemark. Die swierige verpakking en komplekse smaakprofiel plaas dit in 'n heel ander klas as soet gaskoeldranke.

“Selfs voor die inperking het ons ongelooflike bewustheid van en aanvraag na alkoholvrye drankies gehad, hetsy om leefstyl- of gesondheidsredes," sê Le Roux. “Dis 'n kategorie wat nog in sy kinderskoene is, maar dis iets wat ons geweldig sien groei oor die volgende paar jaar."..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.