Almal dra ’n jas wat by die tydsgees pas

MET MAG EN MENING

Almal dra ’n jas wat by die tydsgees pas

Jasse in effekleure het verlede week hulle opmars by die presidentsinhuldiging van Joe Biden gemaak, skryf ANNELIZE VISSER. Die luukse Europese handelsmerke waarvoor Melania Trump so lief was, was nêrens te sien nie (en natuurlik ook nie Melania self nie). Ook nie die duur Italiaanse pakke waarmee nommer 45 homself groter eerder as vetter wou laat lyk nie. Dit was ’n pro-Amerikaanse parade van jong ontwerpers in kleure wat boodskappe oor eenheid en stabiliteit uitgestuur het, en die wêreld daaraan herinner het dat mode polities is – en nog altyd was.

TWEE-EN-DERTIG visepresidente gelede sou die huidige ampshouer, Kamala Harris, ’n slavin gewees het. Dertien visepresidente gelede sou sy ’n gesegregeerde skool moes bywoon. Elf visepresidente gelede sou sy soos die meeste vroue van kleur in Amerika nog nie kon stem nie, en sou dit teen die wet gewees het dat sy met Doug Emhoff, ’n wit man, trou.

Agt visepresidente gelede kon sy vir die eerste keer ’n bankrekening in haar eie naam oopmaak. Sewe visepresidente gelede kon ’n vrou in die VSA vir die eerste keer ’n kredietkaart kry sonder dat haar man daarvoor aansoek doen.

’n Grafika wat dié nogal veelseggende geskiedenis uitbeeld, het die afgelope week op Twitter die ronde gedoen. Dalk het jy dit tog tussen al die prettige meems van Bernie Sanders in sy reënbaadjie en handgebreide duimhandskoene raakgesien...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.