Almal dra ’n jas wat by die tydsgees pas

MET MAG EN MENING

Almal dra ’n jas wat by die tydsgees pas

Jasse in effekleure het verlede week hulle opmars by die presidentsinhuldiging van Joe Biden gemaak, skryf ANNELIZE VISSER. Die luukse Europese handelsmerke waarvoor Melania Trump so lief was, was nêrens te sien nie (en natuurlik ook nie Melania self nie). Ook nie die duur Italiaanse pakke waarmee nommer 45 homself groter eerder as vetter wou laat lyk nie. Dit was ’n pro-Amerikaanse parade van jong ontwerpers in kleure wat boodskappe oor eenheid en stabiliteit uitgestuur het, en die wêreld daaraan herinner het dat mode polities is – en nog altyd was.

TWEE-EN-DERTIG visepresidente gelede sou die huidige ampshouer, Kamala Harris, ’n slavin gewees het. Dertien visepresidente gelede sou sy ’n gesegregeerde skool moes bywoon. Elf visepresidente gelede sou sy soos die meeste vroue van kleur in Amerika nog nie kon stem nie, en sou dit teen die wet gewees het dat sy met Doug Emhoff, ’n wit man, trou.

Agt visepresidente gelede kon sy vir die eerste keer ’n bankrekening in haar eie naam oopmaak. Sewe visepresidente gelede kon ’n vrou in die VSA vir die eerste keer ’n kredietkaart kry sonder dat haar man daarvoor aansoek doen.

’n Grafika wat dié nogal veelseggende geskiedenis uitbeeld, het die afgelope week op Twitter die ronde gedoen. Dalk het jy dit tog tussen al die prettige meems van Bernie Sanders in sy reënbaadjie en handgebreide duimhandskoene raakgesien...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.