×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Spaarsaam is die nuwe mode: Verruil kitsmodes vir vintage, retro ...

CORONA COUTURE

Spaarsaam is die nuwe mode: Verruil kitsmodes vir vintage, retro of antiek

Mens hoef nie kitsmodes van swak gehalte te dra nie – daar is wonderlike hergebruikte mode-items, het MARETHA BOTES agtergekom toe sy begin soek na wintersklere. Leer ken terme soos ‘thrift' (spaarsaamheid), ‘vintage', ‘upcycling' (herwonne), ‘slow fashion' (volhoubare mode), ‘pre-loved' (tweedehands), ‘retro' en ‘antiek'.

  • 28 April 2021
  • Vrye Tyd
  • 7 min om te lees
  • Artikel 5 van 7
  • Maretha Botes

MY snuffellus is gebore uit ’n plek van uiterste verveling met dít wat die winkelsentrum oplewer in my soektog na ’n paar winterdrapeersels. Alles dieselfde. Min opwinding. En oor die gebrek aan gehalte kan ons boekdele skryf.

Ek stuur ’n soektog op sosiale media van stapel en besef vinnig ek is agteros in die kraal. Dat hergebruikte mode-items lankal ’n in-ding is, en dat duisende ander hulself reeds in dié modekultuur ingegrawe het in veral 2020, toe aanlyn inkope weens inperkings ’n skerp styging getoon het.

Luidens ’n artikel in die Berkeley Economic Review is daar ’n dramatiese ommeswaai in wie tweedehands koop. Jare lank was dit meerendeels arm mense wat die gesig van tweedehands was, maar dit het die afgelope dekade verander. Die gemiddelde koper van tweedehandse klere word deesdae grootliks deur mense uit die middelklas verteenwoordig. En, soos tweedehandse inkope meer gewild geraak het, het meer jong mense hulself tot sogenaamde spaarsamigheidswinkels (thrift) gewend om goedkoper, modieuse items te vind...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X