Die bib in jou kop is brandbestand

SINAGOGES VAN STORIES

Die bib in jou kop is brandbestand

Moenie vir jou 'n skat op aarde bymekaarmaak nie, eggo een van haar vroegste boeke, die Bybel, in die kamers van haar kop, waar mot en roes kan verniel en diewe inbreek en steel nie. Maar sy luister nie, skryf DEBORAH STEINMAIR.

ONS hande is rou gewas. Lelike ligblou weggooimaskers bedreig die koraalriwwe. Teaters sluit. Geestesgoedere verbrand tot roet. Ons was deur al die fases van rou en nou, nou is die kollektiewe stemming blaah.

Geseënd is diegene met 'n verterende passie wat die werklikheid kan hokslaan. Ek is 'n pakrot, 'n eekhoring, 'n opgaarder. Ag, daar bestaan nie 'n beter woord as “hoarder” nie.

Herinneringe los soos drome op en geheue is onbetroubaar, daarom wil ons aan iets tasbaars vasklou, die verlede ruik en voel. Moenie vir jou 'n skat op aarde bymekaarmaak nie, eggo een van my vroegste boeke, die Bybel, in die kamers van my kop, waar mot en roes kan verniel en diewe inbreek en steel nie. Maar ek luister nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.