Wilde drome van voëls en eend-bruschetta

EENDE VAN DIESELFDE DAM

Wilde drome van voëls en eend-bruschetta

Die kookboekskrywer LIENTJIE WESSELS word wakker met ’n vreemde smaak in haar mond en begin tob oor waarom Suid-Afrikaners so sku is vir wildevoëls as dit by kosmaak kom.

VROEËR in die week word ek wakker uit ’n droom met die smaak van eend in my mond wat iemand met net sout en peper gemaak het en ek wat dit smaakliker probeer maak met die byvoeging van ’n bietjie sojasous en lemoenmarmelade.

Dit sit my toe aan die wonder hoekom ons Suid-Afrikaners nie regtig ’n smaak vir eend het nie, wat nog te sê vir wildevoëlvleis. Ander voëls as hoender is eintlik heerlik en geurig, mits dit op die regte manier voorberei word. Dis boonop aansienlik meer volhoubaar en wildevoëls is natuurlik nie vol hormone gepomp of aan die hartseer van fabriekboerdery blootgestel nie.

Hierdie weersin in alles behalwe hoender was natuurlik nie altyd die geval nie. In C. Louis Leipoldt se Polfyntjies vir die proe kry ons twee hoofstukke oor gevleuelde wild en hierin verwys Leipoldt na die oudste resep wat hy kon kry – dit was uit 1835 vir patrys in rooiwyn gaargemaak en nog met die hand geskryf...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.