×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Jan: van melker tot melktert-suprême

UIT DIE SJEF SE MOND

Jan: van melker tot melktert-suprême

Jan Hendrik van der Westhuizen se gunsteling-bestanddeel is nie iets eksoties wat varke tussen die wortels van berkebome uitsnuffel of waarvoor ganse se lewer oopgesny word nie. Dis eenvoudig melk. En wat beter is daar om te maak as die klassieke melktert, vertel hy aan MARGUERITE VAN WYK.

DIE oomblik as sjef Jan Hendrik terug is tuis in Frankryk verlang hy na sekere Suid-Afrikaanse geure. Bo-aan sy lys is melktert en moerkoffie. Beloer jy hom aanlyn, lyk dit weliswaar of daar ’n effense verliefdheid op melk by ons Michelin-sjef is. Hy verhef onder meer ons klassieke melktert tot fynproewerstatus met sy melktert-brûlèe en melktert-macarons.

Sy verhouding met melk het kleintyd al begin. Ná ete sou pa Boet altyd sê: “Seun, ’n glas melk is koningskos.”

Hy is as jong seun in die werk gesteek om te help koeie melk, maar “ek hou niks van vroeg opstaan nie”, vertel Jan. Mettertyd vaar hy so goed hier dat pa Boet hom die koning van die melkstal maak. Maar hy was toe al ’n kind met ’n oog en ’n oor vir die mooie: Êrens het hy gelees as koeie na klassieke musiek luister, produseer hulle meer melk. So daar luister sy koeie toe na Beethoven en Mozart terwyl Jan Hendrik en sy medemelkers uitgevat in wit oorjasse speen trek op die maat van die strelende musiek...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X