×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Bredie in die somer, glo dit as jy wil

FYNPROE

Bredie in die somer, glo dit as jy wil

Die kraaie gaap, maar NETTIE PIKEUR sê pleks van slaai is dit nou die ideale tyd vir warm, swaar kos. Ja, jy het reg gelees! Hierdie twee geregte uit haar kosrubriek vir Vrye Weekblad op 8 Februarie 1991 laat ons ’n ligte sweetjie op ons voorkop uitslaan, maar dit laat ook ons mond behoorlik water.

KAAPSE weer in Januarie/Februarie maak sterk manne lam, maar ons is tot met dié skrywe uitgespaar van die versengende hitte. (Hier is 'n aweregse grappie onder gemene Kapenaars: Hulle nooi unsuspecting toeriste om tydens parstyd in die wingerd te kom druiwe pluk. Dit kan ver oor die 40 grade word, maklik, en die arme besoekers dink eers dis groot sports en dan kap hulle om.)

Nie dat sulke helwarm dae ooit ons vrind Michiel daarvan weerhou om peinsend te sit en beplan aan ’n maaltyd vol boontjies, rooiwyn en rookwors nie. Of in sy kombuis te kook aan ’n stew vol varkvleis of pootjies of kalfskop nie.

Bredie is vir Michiel te mak. Hy hou van stew en sop met klonte aartappels en rooikool met appels. Hy hou in die hoogsomer van die soort winterkos wat ons gewoonlik hou vir huilweer, so teen einde Augustus wanneer dit nooit ophou reën nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X