Dek ’n blou tafel vir dié Griekse feesmaal

FYNPROE

Dek ’n blou tafel vir dié Griekse feesmaal

Basilie vir vriendskap en salie vir gesondheid! Dít was NETTIE PIKEUR se wens vir haar vriendin met die Grieks-geïnspireerde blou huis. Ons grawe ’n Griekse lamsgereg en ’n dekadente sjokoladekoek uit Vrye Weekblad se Fynproe-argief wat uit ’n kookboek op einste vriendin se boekrak kom.

DIE Keik tis Katerinas is spesiaal vir my Griekse lesers. Dit beteken letterlik “Katerina se koek". Dis propvol sjokolade en so ryk jy kan omval van lekkerkry!

Nou die aand besluit vriendin Doreen sy kook Grieks, maar ons eet vroegaand, want almal is lam gewerk en dis anyway vir ons 'n plesier om te eet voor die son sak. (Ons Pikeurs klim vroeg in die kooi, en ’n seweuur-dinner is omtrent reg vir ons.)

AI protesterende dat alle vleisgeregte wat sy maak 'n flop is, maak Doreen toe hierdie wonderlike lamskottel – dis eg Grieks en kom uit 'n prag van 'n boek met mooi prentjies van Griekeland. Ek ken mense met 'n renons in die ewige boontjies-met-maalvleis gegeur met baie knoffel wat as Grieks voorgesit word, maar die maaltye uit dié boek was fyn en eenvoudig, en die prentjies helder en elegant gestileer. None of your rugged Greek peasant stuff...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.