×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Nié die motor van die jaar nie

TOYOTA RUMION

Nié die motor van die jaar nie

Die gilde van Suid-Afrikaanse motorskrywers (SAGMJ) stel vandeesweek 2022 se finaliste vir die motor van die jaar bekend. Om in aanmerking te kom moes ’n motor verlede jaar sy plaaslike bekendstelling hier gehad het. Een van hulle was uit die staanspoor gedoem, skryf JUSTUS VISAGIE.

SY naam is Toyota Rumion en hy’t reeds in die eerste stemrondte uitgeval. Daar’s twee redes waarom sy wens doodgebore is: Eerstens is die Rumion, wat onlangs in die land aangekom het, in wese ’n Suzuki Ertiga, waarvan die jongste model reeds in 2019 sy buiging hier gemaak het. Tweedens is die Rumion, dus feitlik ’n Suzuki met ’n Toyota-kenteken, so sexy soos ’n hoërskool-biologieklas oor die menslike voortplantingstelsel. (Goed, goed; dit wat prikkel is subjektief.) Tog is dié ryding ’n waardevolle toevoeging tot die land se groeiende motormark.

Die Rumion lyk nie heeltemal aspris soos ’n broodblik of 'n Alexandra-taxi nie. Nee, dis grootliks omdat vorm hier funksie volg. Suzuki wou ’n relatief klein waentjie bou wat sewe mense gerieflik (en wettiglik) kan vervoer, en minstens ’n bagasieruim laat, met plek vir ’n groterige reistas. Vou die heel agterste twee sitplekke plat en daar’s ’n enorme bagasiebak. Tiep die middelste ry ook vorentoe en ’n branderplank of bergfiets pas in, laasgenoemde sonder om die voorwiel af te haal. Van vrag dra gepraat: Die Rumion (en Ertiga) kan 610 kg dra – meer as ’n halftonbakkie.

Bestuurplesier..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.