‘The Gilded Age’: Fiksie én feite in bitsige stryd om sosiale ...

NUWE KOSTUUM-DRAMAREEKS

‘The Gilded Age’: Fiksie én feite in bitsige stryd om sosiale status

Die heerlik bitsige stryd tussen die ou orde en nuwe geld in die Amerikaanse kostuum-dramareeks ‘The Gilded Age' hou aanhangers van historiese fiksie deesdae Dinsdagaande voor die televisie vasgenael. Dit was ’n era van bo blink, onder stink, skryf ILZA ROGGEBAND.

“THE Cloetes only talk to the Van der Bijls, the Van der Bijls only talk to the Graaffs and the Graaffs only talk to God.”

Hierdie sêding onthou ek van kleintyd wanneer my ma en my ouma oor Kaapstad van desjare gelede gepraat het. Veral die uitspraak van die vanne was vir my skreeusnaaks. Die Cloetes was “Kloeties”, die Van der Biljs was “Wanderbaails” en daar was ’n paar ekstra a’s in die “Graaaaaffs”.

Sien, my oupa Jannie Schietekat het op die plaas Bosmansdam grootgeword. Die buurplaas was De Grendel. Ja, dié De Grendel van sir David Pieter de Villiers Graaff en lady Eileen Graaff wat nog steeds daar duskant Bothasig buite Kaapstad lê. Die oorgeërfde titel is nou by die vierde sir De Villiers Graaff. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.