Soet, ryp aarbeie huldig die somer in

FYNPROE

Soet, ryp aarbeie huldig die somer in

Hierdie week se kosrubriek uit die argiewe bevat drie resepte vir liplek-lekker aarbeipoedings, asook ’n verfrissende sangria, ook met dié somervruggie gemaak. Ons drink (en eet) op die warmer weer! Deur NETTIE PIKEUR.

SOMERWEER in die Kaap, at last. Ons word al hoe vroeër wakker en kyk hoe die see stadig begin verkleur. Wanneer dit helder lig is en die spreeus om die huis begin piep (hoekom is dié voëls so irriterend? Hulle is oral, en jy kan die goed nie verjaag nie), doop ek die een vars aarbei ná die ander in wit jogurt vir brekfis.

Onthou julle nog hoe skaars aarbeie vroeër jare was, en hoe volop hulle nou is? Elke tweede groenteman op straat verkoop sy kissie aarbeie en teen die einde van die dag kan jy boonop die prys afdwing.

Aarbeie met jogurt of roomys of roomkaas is van die lekkerste somerkos op aarde. Suurlemoen maak hulle nog lekkerder en probeer gerus om aarbeie sonder die alewige suiker voor te sit. Dit laat hulle water trek...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.