Aangaande Athol, Paula en Babyboy Kleintjies

DIE LAASTE KEER

Aangaande Athol, Paula en Babyboy Kleintjies

Suid-Afrika se grootste dramaturg groet die teater met Concerning the Life of Babyboy Kleintjies volgende week by die Woordfees in Stellenbosch. Saam met sy vrou, Paula Fourie, het hy die toneelstuk geskryf wat hy 60 jaar gelede belowe het hy sou. Deur ELNA VAN DER MERWE.

“SESTIG jaar lank definieer ek myself al deur my nering. Al wat ek ken, is skryf. Die impuls gaan nooit weg nie, dus skryf ek. Maar natuurlik word dit ná 80 nie makliker nie. Ek kan nie meer tik nie, daarom het ek teruggekeer na my mees basiese en vroegste dissipline – my handgeskrewe notaboeke waar ek my waarnemings oor myself en oor die wêreld opteken.”

Op 90 mymer Athol Fugard oor die ouderdom en die lus om af te tree wat steeds gekortwiek word deur die onblusbare drang om te skryf.

“Ek wonder soms of ek nou uiteindelik die luukse van aftrede kan bekostig en elke dag in die son sit en na die voëls kyk en niks dink nie. Maar dan kom die drang weer om woorde op papier te sit en dan skryf ek. Wat ek wel weet, is dat ek op die punt is waar ek die teater in al sy vorms gaan groet, as skrywer, akteur, regisseur. Babyboy Kleintjies is my swanesang.”..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.