Die ANC-elite smul aan apartheidvrugte

Essay

Die ANC-elite smul aan apartheidvrugte

Al voel die geskiedenis soms ver (en vergesog), het dit op hierdie einste aardbol onder ons voete plaasgevind. HANS PIENAAR verduidelik hoe die huidige regerende elite steeds die vrugte van Verwoerd se tuislandstelsels pluk.

GESKIEDENIS het ’n direkte, onbreekbare verband met geografie. Vir die meeste mense, veral in ons vermaak-deursuurde tye, tel daardie assosiasie egter en word dit meer eksplisiet gemaak in tale soos Engels en Frans: histoire, verhaal, history, story. Jy maak dit mooi, of lelik, na gelang van jou gehoor, of jou eie interne, psigologiese of ideologiese behoeftes...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X