Ontken die gif, en Mad Max wag op ons

DROË KRUIT WAG OP DIE VONK

Ontken die gif, en Mad Max wag op ons

Tekens dat die Arabiese Lente van 2010 'n oplewing beleef, laat Suid-Afrikaners wonder of 'n era van vernietiging ook op hierdie land wag, skryf ANTHONI VAN NIEUWKERK.

WAT is die kans dat 'n Arabiese Lente binnekort hier by ons uitslaan – 'n onstuitbare “Brand die land”-beweging wat die demokratiese orde ná 1994 omkeer, van die gematigde regering ontslae raak en 'n era van vernietiging inlui? Is 'n apokaliptiese Mad Max ons voorland?
Die Arabiese Lente verwys na 'n reeks anti-regeringsbetogings en gewapende rebellies wat einde 2010 in Tunisië begin en deur die Midde-Ooste en Noord-Afrika versprei het. Die proses is veroorsaak deur die onvermoë van onderdrukkende regerings om powere lewenstandaarde te verbeter. Dis versnel deur omvangryke dekking in sosiale media wat die indruk geskep het van suksesvolle revolusies wat as voorbeelde elders kon dien...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X