Facebook: ons het die deur vir die wolf oopgemaak

VLEISBOEK

Facebook: ons het die deur vir die wolf oopgemaak

Al daardie internetdienste waarvoor ons so lief is, is nie werklik gratis nie. Ons betaal daarvoor deur toestemming te gee dat inligting oor onsself gebruik mag word, en dáárin skuil enorme gevare, waarsku JOHAN PIENAAR.

OP 3 April het UpGuard, 'n Kaliforniese kubersekuriteitsmaatskappy, bekend gemaak dat hy die persoonlike inligting van 540 miljoen Facebook-gebruikers in die openbare domein gevind het. Gebruikers se wagwoorde, name, kommentaar, belangstellings en nog meer was beskikbaar vir enige persoon wat dié skatkis vol inligting gevind het in Cultura Colectiva se Amazon Cloud-stoorspasie.
Dit volg slegs weke ná Facebook se erkenning dat sy gebruikers se gebruikersname en wagwoorde intern sigbaar was vir meer as 22 000 van sy werknemers, en die openbaarmaking in September verlede jaar van 'n fout in die Facebook-kode wat daartoe gelei het dat die sekuriteitstekens van 30 miljoen gebruikers met kwaadwillige derde partye gedeel is...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X