Die Ramaphosas: ’n Pa se liefde vir sy seuns

BLOEDBROERS

Die Ramaphosas: ’n Pa se liefde vir sy seuns

Cyril en Douglas Ramaphosa se pa, Samuel, was ’n man van min woorde, maar met intense omgee. In hierdie kommerwekkende en onsekere tyd is ’n roerende verhaal oor die Ramaphosas dalk net wat jy vandag moet hoor. JONNY STEINBERG berig.

IN hierdie moeilike en angswekkende tyd is Suid-Afrika buitengewoon versot op sy president. Dit is dus ’n goeie tyd, dink ek, vir ’n verhaal oor die Ramaphosas.

Die storie, soos in 1989 deur die president se broer, Douglas, aan ’n mondelingse geskiedkundige vertel terwyl hulle in ballingskap was, het in 1963 of ’64 begin toe Douglas so ses of sewe jaar oud was. Nelson Mandela het die nuus oorheers, waarskynlik omdat hy pas gevange geneem is.

“Moet nooit soos Mandela word nie,” het Ramaphosa senior, Samuel, sy seuns berispe. Samuel was ’n polisieman; dit was dus nie vreemd dat hy nie vryheidsvegters in die familie wou hê nie. “Wees goeie kinders,” het hy gesê. “Gaan skool toe en vergeet van politiek.”..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.