Pasop vir die aanslag op ons regte tydens krisis

CORONA EN DIE SEKUROKRATE

Pasop vir die aanslag op ons regte tydens krisis

Die instinkte van die heersersklas en sekurokrate is duidelik om tydens die Covid-19-krisis meer mag aan hulself toe te eien. Suid-Afrikaners sal waaksaam moet wees dat ons basiese regte en die oopheid van die gemeenskap nie nou ondermyn word nie, skryf MAX DU PREEZ.

Perd en Takbok het stry gekry. Perd gaan vra toe vir Jagter om hom te help om Takbok 'n les te leer. Jagter sê hy sal help, maar dit kan net werk as Perd toelaat dat Jagter 'n stang in sy bek en 'n saal op sy rug sit sodat hy hom kan stuur in die konfrontasie met Takbok. Perd stem in en Takbok is gou verslaan. Dankie, nou kan jy afklim en die saal en stang verwyder, sê Perd vir Jagter. Daar’s nie 'n kans nie, sê Jagter, jy’s vir my meer werd as ek jou leisels vashou. – 'n Fabel van die Griekse storieverteller Esopus (620-560 jaar vC).

DIE geskiedenis van die laaste eeu wys dat nasies in groot krisistye kragdadige politieke leiers verkies en bereid is om van hul vryhede prys te gee. Die gewildheid van diktators soos Benito Mussolini in Italië, Adolf Hitler in Duitsland en Francisco Franco in Spanje in die 1930’s is maklike voorbeelde.

Dit maak sin vir selfs die vurigste demokraat en menseregte-aktivis om tydens 'n nasionale ramp in te stem dat individuele regte soos vryheid van beweging en samekoms ingeperk word, en selfs dat sekere mense elektronies gemonitor mag word, sodat die krisis afgeweer kan word...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.