Die virus is dodelik, maar armoede is dodeliker

CORONA-EKONOMIE IN WAAKEENHEID

Die virus is dodelik, maar armoede is dodeliker

Die getuienis is nou oorvloedig: Suid-Afrika se reaksie op die Covid-19-krisis het die ekonomie in die waakeenheid laat beland, wagtende op 'n ventilator. As ingrypend meer ekonomiese aktiwiteit nie baie gou toegelaat gaan word nie, gaan dit die land só verarm laat dat menselyding onhoudbaar en stabiliteit ernstig bedreig word. Maar 'n te haastige opheffing van die staat van inperking kan weer baie duisende lewens in 'n kort tyd eis. Hier is nie juis ’n wen-wen-situasie vir pres. Cyril Ramaphosa nie, skryf MAX DU PREEZ.

DIE meeste lande is in die proses om hulle ekonomieë geleidelik weer vrye teuels te gee. Maar die meeste van hulle is verby of by die hoogtepunt van infeksies; Suid-Afrika is nog twee maande of meer weg daarvan.

Die meeste lande in die noordelike halfrond kan die pandemie hiervandaan deur 'n intensiewe veldtog van “test, trace, treat” en fisieke afstandskepping in bedwang hou, maar Suid-Afrika se ongesofistikeerde burokratiese vermoëns en die aard van ons samelewing maak dit hier haas onmoontlik.

As dit net gegaan het oor die daaglikse tel van lyke, sou die staat van inperking op vlak 4 tot ná September moes gegeld het. Maar vier maande ná die begin van die pandemie begin 'n nuwe rasionele benadering met die hulp van nuwe data van oraloor posvat...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.