Kubaanse ‘hulp’ aan SA kom met swaar bagasie

WEERMAG IN WIT JASSE

Kubaanse ‘hulp’ aan SA kom met swaar bagasie

Nie net betaal Suid-Afrika ten duurste vir die 217 Kubaanse medici wat pas in die land aangekom het nie, maar dit blyk ook dat 23 van hulle positief getoets is vir die coronavirus, skryf ELSABÉ BRITS.

DIE Kubaanse “mediese brigade”, wat dokters en onder andere mediese tegnoloë insluit, kos Suid-Afrika R440 miljoen, en dít terwyl daar plaaslik dokters is wat nie werk het nie. 

Die Kubane is almal in kwarantyn geplaas voordat hulle na Suid-Afrika gereis het. Hulle is hier vir die virus getoets en almal weer in kwarantyn geplaas in die Sierra Burgers Park-hotel in Pretoria. Vrye Weekblad het van ’n betroubare bron verneem dat 23 van die 217 Kubane positief getoets is vir ernstige akute respiratoriese sindroom-coronavirus-tipe-2 (Sars-CoV-2).

Hulle het kort voor middernag op 26 April op die Waterkloof-lugmagbasis aangeland. Die Suid-Afrikaanse regering het toe gesê “Kuba is een van die lande waar die aangemelde Covid-19-infeksiekoers minimaal is”...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.