Glenda Gray: Heksejag van die groot ego’s

MUILBAND

Glenda Gray: Heksejag van die groot ego’s

Akademiese vryheid en die reg van wetenskaplikes – en ander kenners – om kritiek op die regering te lewer is ’n pilaar van demokrasie. Die gemuilband en ystervuis-benadering teenoor prof. Glenda Gray van die MNR is skandalig, skryf Elsabé Brits. Maar Gray is geen groentjie nie en dis nie die eerste maal dat sy die regering aanvat nie.

SIT op jou plek, bly stil en stem saam met alles wat jou pa vir jou sê, anders kry jy ’n pak slae. Dit is in wese wat die minister van gesondheid en die Suid-Afrikaanse Mediese Navorsingsraad (MNR) gedoen het met prof. Glenda Gray, wat nogal die president van dié raad is.

Jy is “verkeerd”, en “misleidend”, het hulle gesê nadat News24 (https://www.news24.com/SouthAfrica/News/unscientific-and-nonsensical-top-scientific-adviser-slams-governments-lockdown-strategy-20200516) ’n onderhoud met Gray gepubliseer het. In dié onderhoud het sy onder meer gesê sekere maatreëls van die nasionale inperking is “onsinnig en onwetenskaplik”.

Ons bevind ons tans in ’n omgewing wat ruik na outokratiese patriargie waarin kenners en doodgewone landsburgers soos stout kinders behandel word. Ons sal besluit wat julle drink, wat julle mag aantrek en of julle mag rook of nie. En jy mag nie uitpraat nie. Individuele opinies is “onprofessioneel en oneties”...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.