Aan die nuwe puriteine: Wil julle ons beskerm of beheer?

#ALCOHOLFREESA

Aan die nuwe puriteine: Wil julle ons beskerm of beheer?

Geniet politieke leiers wat van ’n drank- en tabakvrye Suid-Afrika droom bloot die uitsig vanaf die bopunt van die morele koppie, of is daar iets meer onheilspellend aan die veraf geklingel van ’n nuwe puritanisme? ANNELIZE VISSER gaan soek na die antwoord in die 18de eeu.

HY is dalk net ’n provinsiale minister, maar Panyaza Lesufi, Gauteng se LUR vir onderwys, sien kans vir ’n groter platform. Sy kommentaar oor sosiale kwessies wat strek van Orania tot by die #PleaseCallMe-uitvinder Nkosana Makate se uitgerekte stryd met Vodacom, maak hom gewild onder sy byna kwartmiljoen Twitter-volgelinge.

Maar wanneer hy die hutsmerk #AlcoholFreeSA uitrol om opnuut ’n algehele verbod op drank te bepleit, verdeel hy die gehoor.

’n Onlangse tweet waarin hy standpunt inneem teen die verkoop en verbruik van alkohol om die “swakkes, armes en kwesbares” te beskerm, het meer kritiek as steun ontvang. Buiten voorspelbare verwysings na die gevare van suiker en gemorskos, en manings dat dringender sake die onderwysminister se aandag behoort te geniet, was daar ook hierdie:..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X