Só het Popo Molefe vergeefs teen die korrupsiemonster probeer ...

PRASA EN ZONDO

Só het Popo Molefe vergeefs teen die korrupsiemonster probeer baklei

Al is daar geen formele beskuldigingsbank by die die Zondo-kommissie van ondersoek na staatskaping nie, het Suid- Afrika se regerende party nietemin daardie stoel dié week vuurwarm volgesit. YOLANDI GROENEWALD berig oor ’n merkwaardige week by die kommissie.

NÁ maande se stilte by die kommissie weens die Covid-19-pandemie het die ou ANC-strydros Popo Molefe sy eie party vandeesweek geroskam oor hy ander kant toe gekyk of sommer saamgevreet het by die korrupsie-trog, in dié geval die Passasierspooragentskap van Suid-Afrika (Prasa).

Molefe, destyds voorsitter van Prasa se raad, het vertel hoe die ANC se ses topleiers met hul hande gevou gesit het, al het hy probeer wys dat biljoene rande gesteel word by ’n staatsinstelling wat veronderstel is om arm Suid-Afrikaners by die werk te help kry.  

“Wanneer ’n mens na alles kyk, wys dit op korrupsie en dat niemand dié planne omver wou gooi nie. Dis ongeag hoeveel ellende dit die arme pendelaars van die land gekos het, met biljoene rande wat geplunder is,” het Molefe, die eerste getuie hierdie week, prontuit gesê. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.