Geduld is al wat tussen die ‘grysheid’ en tegno-wysheid staan

GRYS EN WYS

Geduld is al wat tussen die ‘grysheid’ en tegno-wysheid staan

Een van die grootste redes waarom ouer mense ’n weersin in nuwe tegnologie het, is omdat hulle nie dom wil voel nie. Só skryf ’n Vrye Weekblad-leser, FANIE PRETORIUS. Hy meen dis mos in ons almal se belang dat ouer mense die internet baasraak, veral nou in pandemietyd.

  • 14 Augustus 2020
  • Vrye Denker
  • 2 min om te lees
  • Artikel 25 van 30

EK en my vrou woon in ’n groot aftreeoord (Kokanje, naby Modimolle). Ons moet elke dag ons middagete by die eetsaal gaan afhaal en ons stap ook gereeld in die oord, maar verder word ons sterk ontmoedig om dorp toe te gaan of selfs net in die oord te kuier. Heel tereg so.

Ons is gelukkig, want ons is twee. Die arme mense wat alleen is, kry sekerlik swaarder en hulle vereensaam meer. Groot verligting vir hierdie omstandighede bestaan deesdae in die vorm van die internet en al die goedkoop kommunikasie (met die hele wêreld) wat dit moontlik maak.

Eers was dit hoofsaaklik die wonder van e-pos, maar later het talle metodes bygekom – dis deesdae nog net nie moontlik om via die internet aan iemand te raak en om jou kleinkinders te druk nie. (Maar dit behoort ons mos in elk geval nie te doen nie, selfs al is ons fisiek bymekaar.)..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.