Is jy ’n masker-aap?

MAAK DIT TOE

Is jy ’n masker-aap?

Hulle is oral. Mense wat die regulasie van masker dra oor mond én neus verontagsaam. MICHÈLE MEYER probeer die astrante oortreders ontmasker en ontleed.

DIS nou die derde dag ná mekaar dat ek bemoerd tuiskom oor die absolute gebrek aan wedersydse respek wat ek beleef onder inwoners van my buurt. Dit krioel van waarna vriend Tommie Honiball, argitek van Pretoria, verwys as maskervarke. My een buurvrou noem hulle sommer maskholes.

Ek sien hulle in kruidenierswinkels, by die vulstasie en PostNet en deins terug. Van parkeerterreine praat ek nie eens nie. ’n Mens se mond kan oophang by aanskoue van die blatante balhorigheid oor onomwonde oortreding van ’n regulasie wat uitgevaardig is tydens die landwye ramptoestand: Elkeen wat in die openbaar beweeg, sal ’n gesigmasker dra oor neus en mond. Finish en klaar.

My mond hang níé oop nie, want my masker hou die besigheid bymekaar. Want sien, ek is geleer om reëls te gehoorsaam, regulasies respekvol na te kom en om my naaste lief te hê soos myself. Ongetwyfeld leef ek tussen talle mense wie se morele kompas ’n ander ware noord het as verantwoordelike maskerdraers...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.