×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Harambe vir president!

TUSSEN TWEE VURE

Harambe vir president!

Amerikaanse kiesers kom binnekort weer voor ’n moeilike keuse te staan wanneer hulle tussen Trump en Biden as president moet kies. Maar as hulle wil, kan hulle selfs vir hulle skoonma se skoothondjie stem, sê DEON GOUWS.

IETS wat die meeste mense buite die VSA waarskynlik nie weet nie, is dat elke stembriefie in hierdie land se presidensiële verkiesing ’n spasie insluit waar jy enige naam van jou keuse kan neerskryf en dan vir daardie individu kan stem. Daar is derhalwe niks wat ’n mens keer om ’n kruisie te trek agter jou eie naam, of dié van jou skoonma, haar skoothondjie of die persoon wat jou mees onlangse tatoeëermerk aangebring het nie.

In 2016 was dit vir ’n groot aantal Amerikaanse stemgeregtigdes baie moeilik om tussen twee vure te kies, toe Hillary Clinton én Donald Trump gesukkel het om by die kieserspubliek aanklank te vind. Tot soveel as 11,000 mense het gevolglik na bewering daardie jaar gestem vir Harambe, ’n 17 jaar oue silwerrug-gorilla wat tragies doodgeskiet is toe ’n kind ’n paar maande voor die verkiesing by sy hok in ’n Ohio-dieretuin ingeval het.

Vandag staan die Amerikaanse kieser voor ’n ewe moeilike keuse tussen twee kandidate wat albei aan die verkeerde kant van 70 staan...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X