Kondensmelk teen die pyn

VERLANGE IN DIE VERTE

Kondensmelk teen die pyn

Haar versugting om tog net weer in Suid-Afrika te wees, bring haar suikertand na vore, skryf LINDA VAN TILBURG.

  • 30 Oktober 2020
  • Vrye Denker
  • 3 min om te lees
  • Artikel 16 van 31
  • Linda van Tilburg

EK sit vanoggend hier in die land met die oudste demokrasie waar die winter so begin vat-vat en Covid-19 weer posvat en ek sukkel met die verlange na dit wat so bekend is. Selfs die laaste van my rooibos-latte (ek kon nou al vir langer as ses maande nie weer terugkom Suid-Afrika toe om dit aan te vul nie) wil nie die onrustigheid in my hart stilmaak nie. Ná nog 'n skoot kondensmelk begin ek die reuk van 'n kampvuur in my geheue optower en verbeel ek my ek kan die Bosveld ruik.

Ek hoef nie te wonder waar die hunkering vir soetgoed om seer reg te maak vandaan kom nie. My ma het so 'n sentimeterlaag kondensmelk bo-op ons pap aangebring en ons spens was nooit sonder koekies nie. Dis waar ek ingeduik het as my jongste liefde my teleurgestel het, nogal gereeld as ek nou daaraan dink, my perd my afgegooi het of een of ander eksamenpunt nie aan my verwagtinge voldoen het nie. My pa, wat 'n Hollander was, is ook kort-kort met hopjes – dis 'n Nederlandse koffielekker – gevang op pad van sy kas af waar hy dit gebêre het sodat die vyf kinders nie alles in een dag opeet nie.

Ons is drie susters en soos dit met baie vroue gebeur wat saambly en -werk, het ons al drie gelyk aan PMS gely. Jy kon daardie tyd van die maand elkeen van ons met 'n blik kondensmelk in die hand sien waar ons in die gang verby mekaar loop, terwyl my twee broers en pa so koes-koes anderkant toe gehardloop het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.