O diep rivier, Oranje stroom – wie ’t gekroek by die stembus, ...

E PLURIBUS UNUM

O diep rivier, Oranje stroom – wie ’t gekroek by die stembus, gaan sê tog vir die oom!

C. LOUISE KORTENHOVEN kan vandag onthul dat Suid-Afrikaanse waarnemers onder haar aanvoering ’n kritieke rol gaan speel in die openbaarmaking van grootskaalse kullery in die afgelope Amerikaanse presidentsverkiesing.

AS ’n openbare meningsvormer het ek dit nog altyd my plig geag om as ’t ware as ’n pottebakker op te tree in wie se geoefende hande die klei waaruit die trog van kennis gemaak word só te druk, te streel en andersins te vorm dat dit in effek as ’n saligmakende filter optree sodat slegs deeglik gesuiwerde politieke waters in die hoofstroom invloei waar die stemvee daaraan kan teug.

Helaas het die internet en ander sosiale euwels ’n skynbaar onversadigbare dors na modderige drinkwater by die great unwashed laat ontstaan. Hierdie verskynsel het nuwe hoogtes bereik toe koning Donald die Eerste van Amerika in 2017 die troon bestyg en die trog finaal uit die hande van die pottebakkers gegryp het. Hierna het hy dit onder groot gejuig in ’n duisend skerwe op die grond laat stukkend spat: Fake News!

Die gepeupel het koning Donald se al hoe dikker wordende oranje straaltjie van idees met entoesiasme opgeslurp soos wat dit die diep rivier van openbare mening ingevloei en uiteindelik in ’n onwelriekende waterval op ons almal se koppe neergeplons het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.