O diep rivier, Oranje stroom – wie ’t gekroek by die stembus, ...

E PLURIBUS UNUM

O diep rivier, Oranje stroom – wie ’t gekroek by die stembus, gaan sê tog vir die oom!

C. LOUISE KORTENHOVEN kan vandag onthul dat Suid-Afrikaanse waarnemers onder haar aanvoering ’n kritieke rol gaan speel in die openbaarmaking van grootskaalse kullery in die afgelope Amerikaanse presidentsverkiesing.

AS ’n openbare meningsvormer het ek dit nog altyd my plig geag om as ’t ware as ’n pottebakker op te tree in wie se geoefende hande die klei waaruit die trog van kennis gemaak word só te druk, te streel en andersins te vorm dat dit in effek as ’n saligmakende filter optree sodat slegs deeglik gesuiwerde politieke waters in die hoofstroom invloei waar die stemvee daaraan kan teug.

Helaas het die internet en ander sosiale euwels ’n skynbaar onversadigbare dors na modderige drinkwater by die great unwashed laat ontstaan. Hierdie verskynsel het nuwe hoogtes bereik toe koning Donald die Eerste van Amerika in 2017 die troon bestyg en die trog finaal uit die hande van die pottebakkers gegryp het. Hierna het hy dit onder groot gejuig in ’n duisend skerwe op die grond laat stukkend spat: Fake News!

Die gepeupel het koning Donald se al hoe dikker wordende oranje straaltjie van idees met entoesiasme opgeslurp soos wat dit die diep rivier van openbare mening ingevloei en uiteindelik in ’n onwelriekende waterval op ons almal se koppe neergeplons het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.