×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
’n Brief vir Adam Small

DIE NUWE GESLAG KANNAS

’n Brief vir Adam Small

Het jy ooit kon droom dat jou werk wat in 1965 verskyn het, nog in 2020 deur 18-,19-jariges beskou sou word as hul padkaart na menswees, vra ANASTASIA DE VRIES die skrywer na afloop van haar eerstejaarstudente se eksamen.

NASIENWERK. Klaar. Die laaste lot, by die 180 eerstejaars. Kláár. Nou moet djy rus, vermaan Liefkind in ’n stem wat kraak van die kommer, djy lyk soese vars lyk. “Wat maak djy nou,” kom dit nog strenger toe ek notaboek en potlood beetpak. Ek skryf, sê ek. ’n Brief vir Adam.

Liewe Adam Small

Dis 17 November 2020. Pas die laaste van die eerstejaars se skrifte oor Kanna hy kô hystoe deurgewerk, punte afgehandel. Die eksamens was te lank, druk. Ek hét myself ’n week se slaap belowe, maar ek moet net eers vir jou sê van die dinge wat jy bly oopgrou, oopgrou. Luister bietjie wat skryf een van jou jonger geslag lesers in haar essay: “Adam Small sê in sy ‘Aantekening’ dat ‘die karakters praat oor afstande, jare, drome en die dood heen’. Maar hy is self dood en sy boek is al 55 jaar oud, amper so oud soos my oupa en dit speel af in ’n tyd wat hom laat huil as hy daaroor praat, en tog voel dit vir my Adam Small praat oor afstande en jare en die dood heen met my.”..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.