Laat ons op ’n ander dag versoen

KLIP IN DIE BOS

Laat ons op ’n ander dag versoen

Versoeningsdag hoef nie meer op Geloftedag se rug te ry nie – dit werk tog nie, meen JAN HORN. Hierdie is die eerste skrywe in ons virtuele Klubhuis, waar lesers en skrywers kan sê net wat op die hart is.

GOOI my maar met klippe.

Omdat die oorspronklike Geloftedag so diep onder 'n deel van die Suid-Afrikaanse bevolking gewortel was, het die regering in 1994 met die oorgang na 'n demokratiese Suid-Afrika besluit om die angel daaruit te haal en dit na Versoeningsdag te herdoop. Die bedoeling was goed: Die gevoel was dat Geloftedag erg verdelend was en die herdefiniëring daarvan mense van alle rasse en kulture sou saambring om versoening oor kleur- en kultuurgrense te bewerkstellig.

Maar dit werk nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.