POLITIEKE NOTABOEK | Op soek na ’n DA wat nie DA is nie

DIE WEEK IN DIE NUUS

POLITIEKE NOTABOEK | Op soek na ’n DA wat nie DA is nie

MAX DU PREEZ skryf oor sy smagting na ’n politieke party vir wie hy sonder voorbehoud kan stem, oor die Capitol-terroriste wat hom aan die AWB se Bop-kommando herinner, en oor ons Trump Mini-Me, Julius Malema.

EK gaan later vanjaar wanneer Suid-Afrika plaaslike verkiesings hou my kruisie agter die Demokratiese Alliansie se kandidaat trek. Met lood in my hart en sooibrand in my maag.

Die DA kon die ideale politieke tuiste vir mense soos ek gewees het. 'n Sosiaal-demokratiese party met 'n visie vir 'n effektiewe en voorspoedige maar deernisvolle staat en werkbare planne om die ongelykheidsgaping te vernou; ’n party waar alle klasse, rasse, taalgemeenskappe, geloofsgroepe en streke kan tuisvoel.

Die DA wat ek tans ervaar, is egter 'n spul keffers, bitterbekke en aftakelaars by wie swart en bruin gematigdes ál minder tuis voel en dus ál witter word. Die visie wat wel in hulle dokumentasie gestel word, word oordonder deur 'n anti-ANC-, anti-EFF-, anti-De Lille-, anti-Mashaba-manie wat baie as 'n anti-swart-sentiment ervaar...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.