POLITIEKE NOTABOEK | Op soek na ’n DA wat nie DA is nie

DIE WEEK IN DIE NUUS

POLITIEKE NOTABOEK | Op soek na ’n DA wat nie DA is nie

MAX DU PREEZ skryf oor sy smagting na ’n politieke party vir wie hy sonder voorbehoud kan stem, oor die Capitol-terroriste wat hom aan die AWB se Bop-kommando herinner, en oor ons Trump Mini-Me, Julius Malema.

EK gaan later vanjaar wanneer Suid-Afrika plaaslike verkiesings hou my kruisie agter die Demokratiese Alliansie se kandidaat trek. Met lood in my hart en sooibrand in my maag.

Die DA kon die ideale politieke tuiste vir mense soos ek gewees het. 'n Sosiaal-demokratiese party met 'n visie vir 'n effektiewe en voorspoedige maar deernisvolle staat en werkbare planne om die ongelykheidsgaping te vernou; ’n party waar alle klasse, rasse, taalgemeenskappe, geloofsgroepe en streke kan tuisvoel.

Die DA wat ek tans ervaar, is egter 'n spul keffers, bitterbekke en aftakelaars by wie swart en bruin gematigdes ál minder tuis voel en dus ál witter word. Die visie wat wel in hulle dokumentasie gestel word, word oordonder deur 'n anti-ANC-, anti-EFF-, anti-De Lille-, anti-Mashaba-manie wat baie as 'n anti-swart-sentiment ervaar...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.