JurieGate: Die verhaal van Maties Rugby se R40 miljoen-wedstrydplan

ARBITRASIEVERSLAG GEE DIE BESONDERHEDE

JurieGate: Die verhaal van Maties Rugby se R40 miljoen-wedstrydplan

Jurie Roux, die man wat rugby in Suid-Afrika beheer, word behoorlik getekkel in 'n arbitrasie-uitspraak tussen hom en die Universiteit Stellenbosch, skryf HEINDRICH WYNGAARD.

DIE makhulubaas van Suid-Afrikaanse rugby, Jurie Roux, sweer so te sê op die graf van prof. H. Russel Botman dat dié in 2007 aan hom die opdrag gegee het om alles in sy vermoë te doen om Maties Rugby te transformeer.

Dit moes “groter verteenwoordiging van alle Suid-Afrikaanse gemeenskappe” – in ooreenstemming met die Universiteit Stellenbosch se transformasiebeleid – verseker het. Hoe kon hy tog hierdie uitdaging ontwyk? Dis nie asof Maties Rugby met 'n fantastiese prestasierekord op die gebied van transformasie kon spog nie; en Dok Craven se werk was ver van afgehandel.

Hier was Botman nou, die US se eerste bruin visekanselier en rektor, 'n pos wat hy van 2007 af tot met sy dood sewe jaar later beklee het; en hier was Roux, wat vandag die uitvoerende hoof van SA Rugby is en ook 'n vername bestuurslid van Wêreldrugby, tóé tesourier van Maties Rugby (2002 – 2004) en daarna voorsitter van die klub (2005 – 2010)...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.