Covid-19 laat die onderwys-djin uit die bottel

DIE TOEKOMS VAN SKOLE

Covid-19 laat die onderwys-djin uit die bottel

Skole moet een van die hardnekkigste instellings wees om te verander – veral as jy dit wil afdwing! Maar dalk is die Covid-19-pandemie net wat nodig is om die aangesig van skoolonderwys in Suid-Afrika op datum te bring, skryf die Vryheidsfront Plus se WYNAND BOSHOFF.

DIE vorige groot verandering in onderwys was toe dit vir almal beskikbaar geword het. In tradisionele samelewings leer kinders informeel wat hulle moet weet om ekonomies die mas op te kom. Die deurgang na volwassenheid is formeel, maar kort, of dit nou stamskool of katkisasie is.

In meer komplekse samelewings is diegene wat regering of godsdiens moes behartig, deeglik en formeel opgelei. Maar dan is hulle ook sorgvuldig uitgesoek, veral deur koste wat hoog was.

Die industriële samelewing verskil op twee deurslaggewende maniere van tradisionele samelewings: Die een is dat minstens basiese geletterdheid noodsaaklik geword het om hoegenaamd ekonomies te vorder; die ander is dat gemeenskappe gedisintegreer is, sodat ouers in aparte werksplekke is waar kinders nie opgepas of opgelei kan word nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.