Die koei wat aanhou melk gee

MEER KWAAD AS GOED?

Die koei wat aanhou melk gee

Suid-Afrika bestee jaarliks biljoene aan maatskaplike toelaes en hoewel dit miljoene behoeftige burgers help, kan CELESTE CAMPHER nie anders as om te wonder of die ANC besig is om ’n bose kringloop te skep nie. Sy deel haar voorstel waarby die staat én die mense sal baat vind.

DAAR'S 'n storie van 'n boer wat die geheim van die lewe met sy 12-jarige seun gedeel het. “Die geheim," het hy gesê, “is dat die koei nie melk gee nie."

Sy seun was natuurlik uit die veld geslaan omdat hy self al dikwels melk by die koei gaan kry het en hy was doodseker die melk het wel van die koei af gekom. Hy het sy pa dus gevra wat hy met dié stelling bedoel het.

Die boer het die geheim herhaal: “Die koei géé nie melk nie; jý moet die koei melk. Jy moet 04:00 in die oggend opstaan, deur die beesmis na die koei se stal toe stap, 'n stoeltjie kry en langs die koei gaan sit, die koei se stert aan haar been vasmaak en dan aan die spene begin trek. Dís die geheim van die lewe! Die koei gee nie melk nie – jy moet die koei melk, anders gaan jy nie melk hê nie."..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.