VSA: Nou’s dit AOC vs Trump

DIE NUWE BERNIE SANDERS VAN LINKSE POLITIEK

VSA: Nou’s dit AOC vs Trump

Alexandria Ocasio-Cortez se opgang is eenvoudig merkwaardig, skryf ARRIE ROSSOUW. Op net 31 het dié agterbanker wérklik mag in die Demokratiese Party. Aan die ander kant kry die ou rakker Donald Trump weer die Republikeinse rooi tapyt as presidensiële kandidaat vir 2024. Maar voor dan moet daar darem nog baie water − hofsake, bedrog, bankrotskap − in die see loop.

NÁ die onstuimighede in die Amerikaanse politiek die afgelope twee maande gaan die stof effe lê soos ná die landing van Perseverance op Mars. Pres. Joe Biden is besig om 'n greep op Covid te kry en hy het reeds baie van die skade van die Trump-era ongedaan gemaak met 'n stroom van uitvoerende bevele, nuwe beleidsinisiatiewe en die aanstelling van goeie, ervare kabinetslede.

Maar die radikaal-opponerende politieke kragte wat hulle die afgelope vier jaar tydens die Trump-administrasie op dramatiese en ontwrigtende wyse in die huishoudelike politiek uitgespeel het, het nie saam met die post-Trump-stof bedaar nie. 

En soos dinge nou staan, is daar twee spelers wat kop en skouers uitstaan en baie van pres. Biden se agenda en sy nalatenskap gaan bepaal. Een is Donald J. Trump, die 74-jarige leier van die hoofstroom-denke in die Republikeinse Party, en die ander een is Alexandria Ocasio-Cortez, 31-jarige agterbanker van die Huis van Verteenwoordigers en leidende stem van die progressiewe vleuel van die Demokratiese Party...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.