×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Polarisasie en ’n mislukkende staat is water op Solidariteit se ...

SPREEKBUYS

Polarisasie en ’n mislukkende staat is water op Solidariteit se meul

Die verbrokkeling van die Suid-Afrikaanse staat was ’n voorvereiste vir die sukses van Flip Buys se jare lange droom om die Afrikaner weer ’n politieke en ekonomiese magsblok te maak waarsonder die land nie kan klaarkom nie. Dié verbrokkeling is nou aan die gebeur en hoe erger dit raak, hoe groter word die rol wat Buys se Solidariteit Beweging gaan speel, skryf MAX DU PREEZ. Probeer hulle ’n ‘nuwe apartheid op die as van Suid-Afrika se demokratiese eksperiment’ bou?

EK het so ’n maand of twee gelede die gerug gehoor Solidariteit en van sy geesgenote beplan ’n soort “Dakar-inisiatief”, ’n uitreiking van die hand na die ANC-leierskap. Soos met die aanvanklike Dakar-beraad in Senegal in 1987 sou Thabo Mbeki weer ’n rol speel, was die skinder.

Watter verspottigheid, was my eerste reaksie. Dit was mense soos Buys en AfriForum se Kallie Kriel en Ernst Roets wat ons Dakar-gangers van destyds as verraaiers en meelopers uitgekryt het.

Mbeki het die Dakar-gangers van 1987 die “Nuwe Voortrekkers” genoem. Wat sou hy Buys se span noem? Buys is nou nie juis ’n reïnkarnasie van Van Zyl Slabbert nie. En die Mbeki wat hom destyds aan ons voorgestel het as “My name is Thabo Mbeki. I am an Afrikaner” het in 1990 al gesneuwel...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X