×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Dít is vryheid: om vry van jouself te wees

ALKOHOLISME SOOS HAKIESDRAAD

Dít is vryheid: om vry van jouself te wees

Eendag lê hy op die vloer van ’n hool in Yeoville met ’n gebreekte bottelkop in die hand. Dit is die verhaal van Malvory Adams, bulletinskrywer by Afrikaanse TV-nuus op SABC2; sy verhaal van afrekening met die verlede. Deur ANASTASIA DE VRIES.

DALK was dit tóé al daar. Die onnoembare iets wat hom dié dag byna koud gelaat het toe antie Koekoe van Kraaifontein hom wou toevou in haar arms. Dis seker nie iets waaroor manne praat nie. Die vreemd wanhopige honger vir menswarmte ná sy ma se dood en antie Vettie, sy tweede ma, ’n jaar daarna. Maar dié dag, sy vriend se ma wat hom wil omhels en hy wat nie weet wat om met die sagte moment te doen nie.

Dalk was dit toe al daar. Die dinge waaroor ’n man nie maklik praat nie. Depressie. Gemoedsversteuring. Die slopende pyn wat jou dag ná dag minder mens laat voel. Ewig in ’n staat van wanhoop oor jy-wil-nie-weet-wat-nie. Jy besweer liewer jou pyn soos die manne voor jou en dié voor hulle. Al loop alkoholisme soos hakiesdraad deur jou stamboom. Want indoda ayikhali. ’n Man huil nie. Cowboys don’t cry.

En dan, dekades later, ver van jou geliefde Brootie (Breidbach buite King William’s Town in die Oos-Kaap) lê jy op die vloer van ’n hool in Yeoville met ’n gebreekte bottelkop in die hand terwyl die lewe bloederig uit hom stroom. Dit is sy verhaal, sê Malvory Adams, bulletinskrywer by Afrikaanse TV Nuus op SABC2, sy verhaal van afrekening met die verlede...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.