’n Winternag met die nuwe Winterbach

VERSTOMMEND WONDERLIK

’n Winternag met die nuwe Winterbach

Na 'n storielyn soek jy vergeefs in hierdie boek met sy mooi rooi omslag, skryf DEBORAH STEINMAIR oor Ingrid Winterbach se nuwe boek, Voorouer. Pelgrim. Berg. Daar is vele voetpaaie na nêrens, maar dis ongelooflik onderhoudend en wemel van blink goed – 'n soort besielde gestotter vol tekstuur, resonansie, pols, vibrasie en skryning.

HIERDIE is nie 'n resensie nie. Laat ek my ware kleure verklap: Ek is 'n Winterbach-fangirl. Ek sou in 'n wêreld wou leef waar lesers heelnag toustaan om haar jongste boek te koop.

Voorouer. Pelgrim. Berg is nie 'n roman nie. Ook nie 'n novelle, essays of kortverhale nie. Ek is nie seker wat dit is nie, behalwe miskien 'n baie lang brief aan die berg of aan haar man. Dit het my vir 'n groot deel van 'n winternag wakker gehou, hierdie padkaart van haar besige kop.

Katerina Steenkamp se lewe word met menige afdraaipaadjie en vele karakters verhaal. Sy was 'n dosent in die morfologie van Afrikaans, maar sonder die hartstog om kennis oor te dra. Nou is sy 'n prulskrywer. Die wraakroman waarmee sy besig is, wil maar nie vlot nie. Soos ons almal wil sy eintlik 'n ander soort boek skryf; 'n visioenêre roman sonder resep, maar met Lustmord (die wellustige uitmekaarskeur van die liggaam wanneer gemoor word), skilderye met bloedige temas en vampiere. 'n Roman van oorvloed, far-out, ongebonde en onbelemmer...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.