×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
’n Winternag met die nuwe Winterbach

VERSTOMMEND WONDERLIK

’n Winternag met die nuwe Winterbach

Na 'n storielyn soek jy vergeefs in hierdie boek met sy mooi rooi omslag, skryf DEBORAH STEINMAIR oor Ingrid Winterbach se nuwe boek, Voorouer. Pelgrim. Berg. Daar is vele voetpaaie na nêrens, maar dis ongelooflik onderhoudend en wemel van blink goed – 'n soort besielde gestotter vol tekstuur, resonansie, pols, vibrasie en skryning.

HIERDIE is nie 'n resensie nie. Laat ek my ware kleure verklap: Ek is 'n Winterbach-fangirl. Ek sou in 'n wêreld wou leef waar lesers heelnag toustaan om haar jongste boek te koop.

Voorouer. Pelgrim. Berg is nie 'n roman nie. Ook nie 'n novelle, essays of kortverhale nie. Ek is nie seker wat dit is nie, behalwe miskien 'n baie lang brief aan die berg of aan haar man. Dit het my vir 'n groot deel van 'n winternag wakker gehou, hierdie padkaart van haar besige kop.

Katerina Steenkamp se lewe word met menige afdraaipaadjie en vele karakters verhaal. Sy was 'n dosent in die morfologie van Afrikaans, maar sonder die hartstog om kennis oor te dra. Nou is sy 'n prulskrywer. Die wraakroman waarmee sy besig is, wil maar nie vlot nie. Soos ons almal wil sy eintlik 'n ander soort boek skryf; 'n visioenêre roman sonder resep, maar met Lustmord (die wellustige uitmekaarskeur van die liggaam wanneer gemoor word), skilderye met bloedige temas en vampiere. 'n Roman van oorvloed, far-out, ongebonde en onbelemmer...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X