Covid-19: Om te ent of nie te ent nie

DOEN DIT NET, SÊ DIE DOKTER

Covid-19: Om te ent of nie te ent nie

DR. WESSEL VERMEULEN, 'n senior algemene praktisyn, het op 9 Maart verlede jaar sy eerste Covid-geval, die negende in Suid-Afrika, gediagnoseer. In reaksie op vrae en bekommernisse van pasiënte sit hy sy ervaring en kennis uiteen in 'n reguit en praktiese skrywe. Want, sê Vermeulen, histeriese kwasi-kenners met die allerverskriklikste verhale oor inentings hou juis 'n groot gevaar vir ons reeds steierende gesondheidstelsel in.

EK verstom my elke dag hoe vinnig sosiale media mense met geen mediese opleiding of kennis nie in kenners, spesialiste en alleswetendes kan omvorm. Gooi nog 'n skeut godsdiens by en jy as geneesheer word daagliks deur rigters, profete, nuut selfaangestelde en selfgeleerde kenners met “onweerlegbare bewyse” ná “ure se YouTube-navorsing” gekonfronteer.  Durf jy verskil, bars die hel los en reën die Bybelse aanhalings op jou.

Gooi nóg 'n skeut politiek, korrupsie, sameswering en sieners by en siedaar! Moenie op geneeshere en hulle foefies vertrou nie. Ons is almal kop in een mus met Putin, Trump, Xi Jinping, Bill Gates en straks die Tandemuis en Paashaas ook, en ons almal is deel van die sameswering om die wêreld oor te neem of om net geld te maak.

Dít terwyl die hele wêreld se gesondheidswerkers letterlik elke minuut van die dag steier teen die aanslag van 'n verwoestende pandemie met tragiese en afgryslike lyding. Ook ons (en ons gesinne) word lelik blootgestel en rol ook in die nag in onsekerheid rond...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.