Waar’s jou happy ending nou?

LITERÊRE SEWE SAKKE SOUT

Waar’s jou happy ending nou?

Wat word van die gelukkige eindes wanneer ons 'n boek toeklap, wonder DEBORAH STEINMAIR. Sou die durende liefdes in letterkunde algaande verinneweer word deur roetine, sou dit skif tot haat, lei tot halsmoord?

EK lees verlede week een van my gunstelingskrywers hier, Madeleine Barnard, se stuk (https://www.vryeweekblad.com/mense-en-kultuur/2021-08-12-n-ouer-wyser-terugblik-op-die-romkoms-van-my-jeug/) waarin sy wonder of die geliefdes in haar gunstelingromkoms sewe sakke sout saam sou kon opvreet. Nou kom ek agterop haar bakkie die dorp ingeratel. Ek staan sommer regop met die warm wind in my hare en my wange vibreer soos dié van ’n worshond in die slipstream.

Want sy het my laat wonder wat word van die gelukkige eindes wanneer ons die boek toeklap? Sou die durende liefdes in letterkunde algaande verinneweer word deur roetine, sou dit skif tot haat, lei tot halsmoord?

Oor die heel grootste liefdes hoef ons nie te wonder nie, die gedoemdes wat nie in die sterre nie, maar die wind geskryf was. Daardie geliefdes is aan die einde van die boek morsdood, soos Romeo en Juliet, Cathy en Heathcliff. Die poorte van die doderyk is nie sterk genoeg om hulle te stuit nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.