’n Nasionale orde vir fluitjieblasers?

MAAR NIE VIR HOM NIE

’n Nasionale orde vir fluitjieblasers?

'n Spesiale kategorie nasionale ordes moet vir fluitjieblasers teen korrupsie geskep word, skryf HEINDRICH WYNGAARD. Maar hy twyfel of hy Athol Williams daarvoor sou benoem.

PHINDILE Baleni, direkteur-generaal in die presidensie, het dit ’n voorreg geag om die afgelope week die name bekend te maak van Suid-Afrikaners (en vooraanstaande buitelandse burgers) wat volgende Donderdag ons land se hoogste eerbewyse – nasionale ordes – sal ontvang.

Nasionale ordes word toegeken aan diegene wat bygedra het tot die bevordering van die demokrasie en wat ’n betekenisvolle impak op die lewe van Suid-Afrikaners gemaak het. Die ordes sonder ook individue uit wat help bou aan ’n nierassige, nieseksistiese, demokratiese en voorspoedige Suid-Afrika, soos wat dit in die Grondwet voorgestel word.

Dit word in vyf kategorieë toegeken: Orde van Mendi (vir dapperheid); Orde van Ikhamanga (vir prestasies in die kunste, kultuur, letterkunde, musiek, joernalistiek en sport); Orde van die Kremetart (vir bydraes tot gemeenskapsdiens, sake en die ekonomie, wetenskap, medies en tegnologiese innovasie); Orde van Luthuli (vir deelname aan die stryd vir demokrasie en bydraes tot nasiebou, instandhouding van die demokrasie, menseregte, geregtigheid en vrede, sowel as konflikoplossing); en laastens die Orde van Genote van O.R. Tambo (vir buitelandse vriende van Suid-Afrika se solidariteit en ondersteuning)...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.