’n Nasionale orde vir fluitjieblasers?

MAAR NIE VIR HOM NIE

’n Nasionale orde vir fluitjieblasers?

'n Spesiale kategorie nasionale ordes moet vir fluitjieblasers teen korrupsie geskep word, skryf HEINDRICH WYNGAARD. Maar hy twyfel of hy Athol Williams daarvoor sou benoem.

PHINDILE Baleni, direkteur-generaal in die presidensie, het dit ’n voorreg geag om die afgelope week die name bekend te maak van Suid-Afrikaners (en vooraanstaande buitelandse burgers) wat volgende Donderdag ons land se hoogste eerbewyse – nasionale ordes – sal ontvang.

Nasionale ordes word toegeken aan diegene wat bygedra het tot die bevordering van die demokrasie en wat ’n betekenisvolle impak op die lewe van Suid-Afrikaners gemaak het. Die ordes sonder ook individue uit wat help bou aan ’n nierassige, nieseksistiese, demokratiese en voorspoedige Suid-Afrika, soos wat dit in die Grondwet voorgestel word.

Dit word in vyf kategorieë toegeken: Orde van Mendi (vir dapperheid); Orde van Ikhamanga (vir prestasies in die kunste, kultuur, letterkunde, musiek, joernalistiek en sport); Orde van die Kremetart (vir bydraes tot gemeenskapsdiens, sake en die ekonomie, wetenskap, medies en tegnologiese innovasie); Orde van Luthuli (vir deelname aan die stryd vir demokrasie en bydraes tot nasiebou, instandhouding van die demokrasie, menseregte, geregtigheid en vrede, sowel as konflikoplossing); en laastens die Orde van Genote van O.R. Tambo (vir buitelandse vriende van Suid-Afrika se solidariteit en ondersteuning)...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.