Suid-Afrika, waar kiesers diegene wat hulle mishandel bemin

SA SE HART

Suid-Afrika, waar kiesers diegene wat hulle mishandel bemin

Op plekke op die platteland ly mense swaar weens verwaarlosing, maar hulle het in die verkiesing gestem om die lyding te verleng, skryf JUSTICE MALALA.

SOMS, in die lewe en in die politiek, moet ’n mens erken dat daar baie is wat ons nog nie oor die mens se hart weet nie. Ek gaan nie probeer om ’n tendensontleding te doen van sommige van die uitslae van die plaaslike verkiesings nie. Ek gaan net kyk na ’n paar munisipaliteite en wonder oor die menslike hart en brein.

In Junie het die suiwelmaatskappy Clover aangekondig dat hy sy kaasfabriek, die grootste een in die land, van Lichtenburg in Noordwes na Queensburgh in KwaZulu-Natal gaan skuif. Minstens 3,000 werksgeleenthede is dus vir Noordwes verlore. 

“Jare lank het die fabriek in Lichtenburg krag- en wateronderbrekings ervaar en die infrastruktuur rondom die fabriek is nie deur die munisipaliteit onderhou nie,” het Clover gesê. “Dit het produksie negatief geraak, want ’n ononderbroke proses is nodig, en dis nie meer haalbaar vir die besigheid om in Lichtenburg te wees nie.”..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.