Nederland het ’n aggressieprobleem

BY 'N KRUISPUNT

Nederland het ’n aggressieprobleem

Van medici en joernaliste tot polisie en politici in Nederland loop gereeld deur onder klappe, stote en ’n geskellery. Hoe kan daar soveel woede skuil in ’n land wat elke jaar pryk in die top-10 van gelukkigste volkies ter wêreld? vra ANESCA SMITH.

WAAR Nederland nog aan die begin van die Covid-pandemie sy mediese sorgverleners toejuig en op die hande dra, is dokters, ambulans- en verpleegpersoneel nou toenemend aan die ontvangkant van dreigemente en geweld.

En nie net medici nie. Ook joernaliste, die polisie en politici loop gereeld deur onder die klappe, stote en ’n geskellery. Toe die Nederlandse joernalis Mark Baanders verlede jaar kerkgangers in die konserwatiewe dorpie Urk benader vir kommentaar oor hul verontagsaming van corona-maatreëls moes hy nie net ’n paar klappe en stote verduur nie, maar is hy boonop voor die kerkdeure opsetlik byna platgery deur ’n man in ’n BMW. Op dieselfde dag, 150km verder suid, het nóg ’n joernalis ’n paar karate-skoppe in die rug gekry, óók deur kerkmense.

En net verlede week het die nuwe minister van finansies, Sigrid Kaag, die soveelste politikus geword wie se woonadres op die internet versprei is om vervolgens deur wildvreemdes by haar huis ingewag en bedreig te word...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.