Nuwe minimum loon: Kom ons stap in ’n huiswerker se skoene

TER WILLE VAN OORLEWING

Nuwe minimum loon: Kom ons stap in ’n huiswerker se skoene

Daar word voorgestel dat die minimum loon vir huiswerkers vanjaar aan die nasionale minimum loon gelyk gestel word, maar daar is klagtes dat dít nog meer werksverliese sal meebring en dat ’n verhoging hoër as inflasie die sukkelende ekonomie duur te staan sal kom. ANNELIESE BURGESS bekyk die saak met 'n denkoefening.

Vroegoggend, soms al lank voor seweuur, kom die eerste vroue (en mans) aan. Sommige sou die drie kilometer van die Spar af gestap het – die meeste taxi’s na ons woonbuurt stop daar. Ander sou langs die pad ’n lift gekry het van mense wat kinders by die skool gaan aflaai het. Daar is ook ’n private taxi of twee wat groepe mense by die ingang aflaai.

’n Groepie mans vang ’n rokie teen die heining van die sekuriteitshokkie. Daar word heen en weer gegroet en geselsies gemaak voor almal begin afsuiker na die huise en tuine waar hulle werk. Laat vanmiddag sal almal weer hier op die hoek bymekaar kom. En dan begin die uittog, terug huis toe. Lifts bedel. Stap. Taxi vang.

Ons sleep die verlede saam..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.