Gwede, Flip, Helen en Thulas bemark semels vir graan

NASIONALE GESPREK

Gwede, Flip, Helen en Thulas bemark semels vir graan

As ons nie onnadenkende of selfs opportunistiese uitsprake soos onlangse uitlatings van Gwede Mantashe, Flip Buys, Helen Zille en Thulas Nxesi uitdaag nie, word bisarre opinies mettertyd openbare mening, skryf PIET CROUCAMP.

SOMS uiter mense in gesagsposisies bisarre uitsprake en om die een of ander duistere rede word hulle nie onmiddellik – of selfs by nabetragting – uitgedaag om hulleself te verduidelik nie.

Daar is nie, soos Stephen Grootes altyd sê, “immediate pushback” deur die media of die openbare mening nie. Op ’n manier word nagelaat om invloedryke elite en meningsvormers verantwoordelik te hou vir hulle onnadenkende of selfs opportunistiese uitsprake. Dit het ontsaglike gevolge vir die nasionale konsensus wat betref die werklikheid en die waarheid. Bisarre opinies word uiteindelik openbare mening.

Blykbaar het die Nazi-propagandaminister Joseph Goebbels gesê as ’n leuen dikwels genoeg herhaal word, sal almal dit later as ’n werklikheid en waarheid aanvaar. My wrewel en Goebbels se bose intensies bring my by Gwede Mantashe, Flip Buys, Helen Zille en Thulas Nxesi...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.